Klaassen heeft lovende woorden voor Blind

Klaassen verdedigt Blind: 'Daarom wordt er vaak gezegd dat hij sloom is'

5 juni om 12:37

Davy Klaassen heeft veel lovende woorden voor oud-ploeggenoot Daley Blind. Laatstgenoemde wordt vaak bekritiseerd vanwege zijn snelheid, maar volgens Klaassen vinden mensen het moeilijk om te zien wat de kwaliteiten van Blind zijn.

"Hij heeft kwaliteiten die de gemiddelde voetbalfan niet echt kan opmerken. Daarom wordt er vaak gezegd dat hij sloom is", vertelt Klaassen in gesprek met ESPN. "Hij is inderdaad niet de snelste, maar op elk niveau weet hij zich altijd te redden. Dat zegt ook wel wat. Voor heel veel mensen is het moeilijk om te zien wat zijn specifieke kwaliteiten zijn."

In het afgelopen seizoen gaf Blind van alle spelers in de Spaanse competitie de meeste passes vooruit. "Die specifieke kwaliteiten van hem in de opbouw, zie je maar heel weinig in de wereld", reageert Klaassen. "Het zegt genoeg dat hij in een topcompetitie, zoals La Liga, bovenin staat op alle lijstjes. Ik denk dat overal waar hij speelt, hij op zulke lijstjes bovenaan heeft gestaan. Zijn passing in combinatie met zo'n grote spelintelligentie. Daar is hij meester in voor mij."

Daarnaast stipt Klaassen de belangrijke rol aan van Blind buiten de lijnen. "Hij is sowieso een gangmaker, gezellig, brengt sfeer in de groep. Hij is niet de allergrootste prater, geeft geen grote speeches", begint de middenvelder zijn uitleg. "Áls hij wat zegt, dan luistert iedereen ook meteen. Dat komt natuurlijk ook zijn carrière. Dat overdrijft hij ook niet. Het is niet zo dat hij denkt: ik ga even de ervaren jongen uithangen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: