Turks gerucht: Mourinho wil Kaplan van Ajax

Turks gerucht: Ajax wijst Fenerbahçe de deur na transferverzoek Mourinho

5 juni om 16:16

Ajax wil niet meewerken aan een transferplan van José Mourinho. De Portugees is de nieuwe trainer van Fenerbahçe en volgens Turkse media had hij zijn zinnen gezet op Ahmetcan Kaplan als aanwinst voor het nieuwe seizoen.

Mourinho diende bij de clubleiding van Fenerbahçe het verzoek in om Kaplan naar Istanbul te halen. Ajax wil echter met hem verder en weigert de 21-jarige verdediger te laten gaan, meldt de Turkse verslaggeefster Hazal Palavar. 

De Amsterdammers betaalden in de zomer van 2022 zo'n 9,5 miljoen euro om Kaplan over te nemen van Trabzonspor. De start van de linksbenige mandekker kenmerkte zich echter door twee zware blessures. Daardoor maakte hij pas in februari van dit jaar zijn officiële debuut in het eerste elftal. Kaplan veroverde daarna razendsnel een basisplaats. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax.

Momenteel maakt Kaplan deel uit van de Turkse voorselectie voor het EK. Hij werd echter buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de oefeninterland tegen Italië (0-0) van dinsdag.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!