Kwakman noemt Gakpo als optie voor wingback Oranje

Kwakman oppert opvallende naam voor Oranje-defensie: 'Hoop stiekem op hem'

5 juni om 21:50

Kees Kwakman denkt aan een opvallende naam voor de defensie van Oranje. De analist hoopt dat Ronald Koeman Cody Gakpo eens gaat proberen als wingback op links bij het Nederlands elftal.

In Voetbalpraat van ESPN komt de positie van linker wingback in Oranje ter sprake. Onder andere Daley Blind zou daarvoor een optie kunnen zijn. "Blind speelt bij Girona fantastisch, maar daar is hij natuurlijk centrale verdediger. De vraag is wel of Ronald Koeman hem dan ook als linkervleugelverdediger ziet." Ook Micky van de Ven en Nathan Aké zijn opties voor de linksbackpositie bij Oranje.

Kwakman hoopt echter dat Koeman een verrassing uit de hoge hoed tovert en Gakpo een kans geeft als linker wingback. "Ik hoop stiekem dat hij het met hem wil proberen als wingback. België deed dat toen ook met Yannick Carrasco aan de linkerkant en Thomas Meunier op rechts. Bij Oranje zie ik dat ook voor me. Met Gakpo aan de linkerkant en Denzel Dumfries op rechts."

De kans dat Koeman Gakpo daadwerkelijk als wingback opstelt lijkt echter erg klein. De aanvaller van Liverpool onthulde eerder al dat hij met de bondscoach heeft gepraat over zijn plek in het elftal. "Ik heb hem daar een paar maanden geleden kort over gesproken, over de linksbuitenpositie. Verder heb ik geen enkele andere positie gehoord. De boodschap op dat moment was dat ik fit moest blijven, dat is gelukt."