Gakpo heeft hoge verwachtingen van het EK

Gakpo heeft hoge verwachtingen: 'Ik denk dat dat een heel grote kracht kan zijn'

2 juni om 11:45

Cody Gakpo denkt dat het Nederlands elftal het ver kan schoppen op het aankomende EK. De 25-jarige aanvaller heeft vertrouwen in de huidige spelersgroep, die al langere tijd bij elkaar is.

In een interview met De Telegraaf gaat Gakpo in op zijn verwachtingen voor het EK in Duitsland. "We hebben het toen de wereldkampioen lastig gemaakt, dus waarom zouden we dan niet kunnen meedoen om de EK-titel?", aldus de 23-voudig Oranje-international. 

Gakpo weet dat veel spelers in de Oranje-selectie meer ervaring hebben opgedaan sinds het WK in Qatar. "Sommigen zijn naar nieuwe clubs gegaan, veel hebben gespeeld in het buitenland, prijzen gewonnen en er komt ook nog een Champions League-finalist bij (Donyell Malen, red.)", vertelt de aanvaller. "We hebben nu ook een groep waarvan het grootste deel al langere tijd bij elkaar is. Ik denk dat dit een heel grote kracht van ons kan zijn."

Ook de rol van Gakpo binnen de spelersgroep zal anders zijn voor het komende EK. "Daar heb ik zelf nog niet over nagedacht, ik denk dat zoiets op natuurlijke wijze zal gaan", reageert hij. "Je wordt zelf ouder en er komen wat jongere jongens bij, dus dan verandert de dynamiek automatisch. Maar het is niet dat ik daar bewust mee bezig ben. Of ik een grotere verantwoordelijkheid voel? Ik heb altijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Of ik nou heel jong ben of zoals nu er al wat langer bij zit, wanneer ik speel of niet speel: zo ben ik nou eenmaal."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!