Van Bronckhorst licht keuze voor Besiktas toe

Van Bronckhorst licht keuze toe: 'Feyenoord, Rangers, Barça... Zelfde uitstraling'

6 juni om 07:04

Giovanni van Bronckhorst is blij met zijn nieuwe trainersklus. De kersvers eindverantwoordelijke van Besiktas licht toe waarom hij een avontuur in de Turkse top aangaat.

Van Bronckhorst stond in het verleden voor de groep bij Feyenoord, Guangzhou R&F en Rangers FC. Sinds november 2022 was hij clubloos. "In de voorbije anderhalf jaar is er best het een en ander voorbij gekomen (onder meer Schalke 04 in Duitsland, red.), maar ik wilde pas gaan praten als ik echt iets leuk vond en er energie van kreeg", zegt hij tegen De Telegraaf. "Besiktas is in alle opzichten zo'n club. Een grote aanhang, een geweldig stadion en in een stad waar ze enorm voetbalgek zijn."

Afgelopen januari was Van Bronckhorst al bijna trainer van Besiktas. "Het is toen niet doorgegaan, maar we hebben gedurende het seizoen contact met elkaar gehouden", aldus de 106-voudig international. "Ik wenste hem (de voorzitter, red.) succes, feliciteerde hem met bepaalde resultaten en al vrij snel kwam de club weer met het verzoek om weer af te spreken. Afgelopen vrijdag kwam de zaak in een stroomversnelling."

Van Bronckhorst heeft zin om te starten in Turkije. "Dit is echt weer een club waar ik altijd mee te maken heb gehad. Dat is ook wat ik er zo mooi aan vind. Feyenoord, Rangers FC, Arsenal, Barcelona, allemaal clubs met dezelfde uitstraling en cultuur. Ze spelen in de top en om de prijzen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!