Koeman lovend over Wijnaldum bij Oranje

Koeman: 'Totaalplaatje is goed, een uitstekende speler voor Nederlands elftal'

6 juni om 07:23

Ronald Koeman benadrukt dat Georginio Wijnaldum een 'uitstekende speler' voor het Nederlands elftal is. De bondscoach durft het aan de routinier mee te nemen naar het EK, wetende dat hij diens wedstrijden niet in een Europese topcompetitie afwerkt.

Wijnaldum verkaste vorige zomer naar Al Ettifaq. Koeman vloog voor onderhoud met de 33-jarige middenvelder naar Saudi-Arabië. "Ik weet wel, je kan altijd discussiëren over het niveau daar, maar dat geldt net zo goed voor sommige wedstrijden in de Neder­landse competitie. Gini speelt alles bij Al-Ettifaq en overlegt prima statistieken, Niet alleen qua goals en assists, ook fysiek", zegt de keuzeheer tegen Voetbal International.

Volgens Koeman is Wijnaldum 'topfit'. "Ik vond het belangrijk om naar hem toe te gaan, omdat ik ideeën heb en nog steeds een coach ben die veel beslissingen neemt op basis van zijn gevoel. Ik wilde weten waar hij traint, speelt, wat zijn gevoel is, hoe hij zich daar houdt en hoe hij zelf zou reageren", stelt de bondscoach. "Op basis daarvan zou ik beslissen of ik 'm wel of niet zou uitnodigen voor de interlandperiode van afgelopen maart."

"Het totaalplaatje vond ik goed en dan is Wijnaldum voor mij gewoon een uitstekende speler voor de selectie van het Nederlands elftal." Wijnaldum is met 91 interlands een van de meest ervaren internationals bij Oranje