PSV strikt Noors talent (16)

'PSV strikt Noors talent: Eindhovenaren blijven in de markt voor Ajacied Steur'

6 juni om 13:19

PSV gaat zich versterken met de zestienjarige Philip Holseter-Karlsen, meldt het Eindhovens Dagblad. De Noorse middenvelder wordt gezien als een groot talent en zal normaal gesproken in eerste instantie aansluiten bij PSV onder-19. Ondanks het aantrekken van Holseter-Karlsen, blijft PSV in de markt voor Ajacied Sean Steur.

Het talent van ruim 1 meter 90 komt over van het Noorse FK EIK Tønsberg, waar hij zijn debuut in het eerste elftal al heeft gemaakt. Holseter-Karlsen zal normaal gesproken eerst instromen bij PSV onder-19, om van daaruit dan de stap naar Jong PSV en eventueel de hoofdmacht te kunnen maken.

Holseter-Karlsen is eveneens jeugdinternational van Noorwegen. Hij speelde tot nu toe vijf wedstrijd voor Noorwegen onder-15. Hierin wist hij twee keer te scoren. Hij kan uit de voeten als controlerende middenvelder en als 'nummer tien'.

Het aantrekken van het Noorse talent betekent niet dat PSV Steur uit het hoofd heeft gezet. De middenvelder van Ajax geniet nog altijd concrete interesse vanuit Eindhoven. Zijn broer, Roy Steur, is doelman van Jong PSV en kan een nieuw contract tekenen. Hij wordt gezien als een zeer talentvolle doelman.