Hato stelt Ajax-fans gerust

Arsenal en United moeten geduld hebben: 'Ik speel volgend seizoen gewoon bij Ajax'

6 juni om 14:22
Laatste update: 6 juni om 15:51

Jorrel Hato speelt nog minimaal één seizoen voor Ajax. Dat vertelt de jonge centrale verdediger in gesprek met Ajax Life. Hato wordt al geruime tijd in verband gebracht met verschillende Europese topclubs, maar die zullen nog even geduld moeten hebben.

De afgelopen maanden werd Hato vooral aan Arsenal gelinkt, maar ook het Manchester United van Erik ten Hag zou interesse hebben in het achttienjarig talent. Hato werd de afgelopen tijd uitvoerig gescout door de Premier League-clubs. Zij lijken komende zomer achter het net te vissen.

'Arsenal volgt Hato nog steeds en ze geloven erin dat hij in potentie een heel goede centrale verdediger is', sprak transferexpert Fabrizio Romano. 'Ze pushen nog steeds voor Hato en ze geloven erin dat ze voorop lopen in de strijd om zijn handtekening. We zullen het zien in de zomer, of in de toekomst, maar Hato blijft een van de prioriteiten van Arsenal.'

Hato sprak geruststellende woorden voor de Ajax-achterban. "Nee, ik speel volgend seizoen gewoon bij Ajax", zegt hij. "Ik ben hier nog niet uitgeleerd. En ik wil prijzen winnen met Ajax. Dat was mijn droom toen ik hier naartoe kwam."

Hato heeft naar eigen zeggen nog genoeg te leren in Nederland. "Het is niet alsof ik nu de beste verdediger ben, maar dat is wel wat ik uiteindelijk wil worden", sprak hij eerder. "Alle kennis en kwaliteiten die ik nu heb, moeten naar een hoger niveau, om uiteindelijk in de top van de top te spelen."

Volgend seizoen speelt de linkspoot onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. De Italiaan is alweer de vijfde trainer die hij meemaakt bij Ajax. "Heel bizar eigenlijk, zoveel trainers in anderhalf jaar. Het is wat het is. Het wordt tijd dat de rust terugkeert", besluit Hato.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!