'Benfica en AZ akkoord over 20 miljoen voor Pavlidis'

'Benfica en AZ bereiken miljoenenakkoord: nog één voorwaarde voor transfer'

6 juni om 16:30

SL Benfica en AZ hebben een akkoord bereikt over de transfer van Vangelis Pavlidis. Dat meldt het Portugese Record. De Griekse topscorer moet in Lissabon Arthur Cabral gaan vervangen. De huidige spits van de Portugezen dient wel eerst verkocht te worden, voordat de transfer officieel wordt.

Record meldt dat Rui Pedro Braz, sportief directeur van Benfica, recent in Nederland is geweest om de laatste details rond een transfer af te ronden. Pavlidis zou al langere tijd hoog op het lijstje van Roger Schmidt en co. prijken.

Volgens het medium hebben beide partijen een deal van twintig miljoen euro beklonken voor de gedeeld topscorer van de Eredivisie. Benfica zou vooral de afgelopen dagen enorm hebben aangedrongen, waardoor de deal vorm kreeg.

Eerder werd al duidelijk dat Benfica minstens één concurrent zag wegvallen. AS Roma vond het prijskaartje van twintig miljoen euro te gortig. De Portugese grootmacht werd niet afgeschrikt. Toch is Benfica volgens Record niet de enige overgebleven geïnteresseerde. Zo geniet Pavlidis ook nog interesse uit zowel de Bundesliga als de Premier League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!