Koeman en Van Hooijkdonk over Wijnaldum in Oranje

Koeman neemt het op voor oogappel, Van Hooijdonk reageert zeer kritisch

7 juni om 06:44
Laatste update: 7 juni om 08:29

Georginio Wijnaldum maakte geen goede indruk bij Oranje in het met 4-0 gewonnen oefenduel met Canada. De middenvelder kreeg van bondscoach Ronald Koeman wederom een kans in de basis, maar pakte die allesbehalve. In het spelersrapport van VoetbalPrimeur kreeg Wijnaldum samen met Brian Brobbey het laagste cijfer (5).

Pierre van Hooijdonk windt er geen doekjes om. "Hij is geroemd om zijn diepgang, maar die hebben we niet gezien", aldus de analist over Wijnaldum bij de NOS. De oud-spits constateerde halverwege al dat er te weinig diepgang in het spel van het Nederlands elftal zat.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Bondscoach Ronald Koeman sprong na afloop nog in de bres voor zijn oogappel. "Dat lag niet alleen aan Gini. Hij was in de eerste helft vaak de vrije man. Als Gravenberch hoger ging spelen, had je een overtalsituatie op het middenveld", aldus de oefenmeester. "De tweede helft ging dat goed."

"Dat is natuurlijk wat een trainer verplicht is om te doen: de speler beschermen", haakt Van Hooijdonk daarop in. "Dit is al met al een teleurstellende avond voor Wijnaldum. Het ontbrak hem uiteindelijk aan Spritzigkeit. Dat heeft met een aantal dingen te maken", doelt de voormalig Oranje-international op het feit dat de middenvelder van Al-Ettifaq niet meer in een top-vijf competitie speelt. "Je kunt ook als een dolle stier over het veld rennen en laten zien hoeveel energie er in je zit."