Vitesse heeft hulp van lokale investeerders nodig

Vitesse vraagt hulp: 'Grote investeerders willen inspringen, maar...'

7 juni om 09:47
Laatste update: 7 juni om 10:20

Vitesse heeft een stichting opgericht om aandelenpakketten uit te geven voor lokale investeerders, zo valt te lezen via de clubkanalen. Het doel van de noodlijdende club is om vijf miljoen euro op te halen, maar ze zijn nog ver verwijderd van dat bedrag.

Vitesse hoopt via het zogeheten STAK een belang van 20 procent onder de regionale investeerders te brengen. De Arnhemmers hebben tot 17 juni om de proflicentie voor komend seizoen veilig te stellen. Daarvoor moeten de relaties met huisbankier ING en accountant BDO worden hersteld en de financiële huishouding moet op orde worden gebracht. 'Dat vergt een krachttoer. De club zet allereerst in op een zogenoemde WHOA-procedure om een grote schuld kwijt te schelden. Die bedraagt 18,9 miljoen euro, waarvan 14,3 miljoen uitstaat bij de Amerikaanse zakenman Coley Parry', zo valt te lezen.

Er moet ook door Vitesse een dekkende begroting worden opgesteld. Volgens de club blijkt dat een 'monsterklus', want de gevraagde miljoenen lopen niet binnen. Via een crowdfunding is er 1,9 miljoen euro opgehaald, maar door lokale investeerders is er vooralsnog slechts 1 miljoen euro opgehaald. De club stelt dat er grote investeerders uit binnen- en buitenland willen inspringen, maar zij willen geen oude schulden overnemen. Daarom is de hulp van lokale investeerders nodig.

De stichting waarin de aandelen komen te zitten heet 'Sterkhouders Vitesse Arnhem', afgekort met STAK. Geïnteresseerde partijen kunnen vanaf 10.000 euro inspringen met de businessclub Vitesse-GelreDome. Interim-directeur Edwin Reijntjes wijst ook op het feit dat het noodzaak is om te investeren. "Het voortbestaan van de club is hetgeen dat telt in deze tijd", vertelt hij. "De opbrengsten via certificaten aandelen zijn hiervoor broodnodig."