Feyenoord heeft opnieuw beste veld van de Eredivisie

Spelersvakbond VVCS: Feyenoord opnieuw de beste, Ajax zakt weg op ranglijst

7 juni om 10:45
Laatste update: 7 juni om 13:18

Feyenoord had afgelopen seizoen opnieuw het beste veld van de Eredivisie, zo meldt spelersvakbond VVCS. Dit is de tiende keer dat de grasmat van De Kuip als allerbeste is beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisie-clubs.

'Dit jaar schittert Feyenoord met een grasmat die iedereen versteld doet staan', schrijft de VVCS. Vorig jaar werd de eerste plaats gedeeld door Feyenoord en Ajax, maar de Amsterdammers zijn op de ranglijst weggezakt naar de zesde plaats. NEC en PSV hebben na Feyenoord de beste velden van de Eredivisie. Ook SC Heerenveen en Sparta Rotterdam staan nog boven Ajax op de ranglijst.

Verder valt het op dat de drie Eredivisie-clubs met een kunstgrasveld op de ranglijst onderaan staan. 'Wat eens te meer aangeeft dat spelers de voorkeur geven aan echt gras', aldus de VVCS. Heracles Almelo, Excelsior en FC Volendam eindigden onderaan.

Vanaf volgend seizoen zal er geen kunstgrasveld meer zijn in de Eredivisie. FC Volendam en Excelsior degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Heracles de kunstgrasmat gaat vervangen door natuurgras. Met Willem II, FC Groningen, NAC Breda promoveren er drie clubs die allemaal beschikken over natuurgras.

De ranglijst van de spelersvakbond wordt gebaseerd op beoordelingen van de aanvoerders van de Eredivisie-clubs. De captains van de uitspelende clubs geven wekelijks een beoordeling over het veld waarop zij gespeeld hebben. Na elke speelronde wordt een beoordeling van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend) gegeven. Feyenoord eindigde bovenaan met een beoordeling van 4,65, terwijl Excelsior en FC Volendam onderaan eindigde met een score van 1,35.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: