'De Kuip is zo lek als een mandje en moet in de ban als locatie voor de finale'

'De Kuip is zo lek als een mandje en moet in de ban als locatie voor de finale'

22 april - 09:20 Laatste update: 15:58
281

Valentijn Driessen vindt dat de tijd rijp is om De Kuip in de ban te doen als locatie voor de finale van de KNVB Beker. De verslaggever van De Telegraaf stelt dat de KNVB momenteel niet meer kan vertrouwen op de directie van 'de mooiste voetbaltempel' van Nederland. 

'Na 35 jaar is het tijd om De Kuip in de ban te doen als locatie voor de nationale bekerfinale', begint Driessen zijn betoog. 'Daarmee wordt een traditie om zeep geholpen, maar de KNVB kan als organisator niet langer vertrouwen op de stadiondirectie van de mooiste voetbaltempel van Nederland.'

In de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC was het, niet voor eerst de afgelopen seizoen, weer raak. 'Dat de finale na 55 minuten moest worden gestaakt omdat niet langer kon worden ingestaan voor de veiligheid van de aanwezige fans, is toch echt de spreekwoordelijke druppel', constateert Driessen.

Na rookbommen, fakkels en vuurwerk, afgestoken door Feyenoorders én NEC'ers, brak er een brand uit in de gracht van De Kuip. 'Voor de zoveelste keer werd het bewijs geleverd dat De Kuip zo lek is als een mandje en het fouilleren van bezoekers een wassen neus. Stadion Feijenoord blijft daarmee een gemakkelijke prooi voor kwaadwillenden.' Uiteindelijk moest de brandweer de brand blussen. 

Zolang er geen nieuw stadion wordt aangewezen als decor voor de bekerfinale, heeft Driessen geen vertrouwen in verbetering. 'Nieuwbouw zit er de komende vijftien jaar in Rotterdam-Zuid niet in en zelfs grondige renovatie van De Kuip laat op zich wachten. Het hindert Feyenoord danig om de benodigde commerciële en financiële stappen te zetten om Ajax en PSV bij te benen en structureel een ploeg neer te zetten die Europees potten kan breken.'