Conceição op de radar van Europese topclubs

'Conceição door afkoopclausule op radar verschenen van Europese topclubs'

7 juni om 11:04

Francesco Conceição is in beeld bij Bayern München, zo meldt het Portugese Record. Ook zouden Borussia Dortmund, RB Leipzig, Atlético Madrid en Chelsea interesse hebben in de vleugelaanvaller, die door FC Porto definitief is overgenomen van Ajax.

In de zomer van 2022 werd Conceição door Ajax voor een bedrag van vijf miljoen overgenomen van FC Porto. In Amsterdamse dienst kwam de Portugees in het seizoen 2022/23 tot 28 optreden in het eerste elftal, waarvan er zes als basisspeler. In deze duels was de vleugelaanvaller goed voor één doelpunt en drie assists.

FC Porto besloot in de zomer van 2023 om Conceição op huurbasis over te nemen van Ajax. In deze deal werd een koopoptie opgenomen ter waarde van 10,5 miljoen euro. In Portugal draaide de vleugelaanvaller een goed seizoen met acht doelpunten en acht assists. Bovendien debuteerde Conceição in de nationale ploeg van Portugal. Uiteindelijk besloot FC Porto om de koopoptie definitief te lichten. 

Mogelijk staat Conceição alweer voor een vertrek bij FC Porto. Bayern heeft de dribbelaar op het oog, zo weet Record te melden. Ook Borussia Dortmund, RB Leipzig, Atlético Madrid en Chelsea hebben belangstelling getoond in de vleugelspeler, die in zijn huidige Porto-contract beschikt over een afkoopclausule van dertig miljoen euro, die geldig is tot 15 juli 2024. Daarna loopt het bedrag op tot 45 miljoen euro.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: