Brobbey vertelt dieptepunt van Ajax' seizoen

'Ik vond Steijn een aardige man, maar ik kan niet zo snel iets noemen'

7 juni om 11:25

Brian Brobbey vindt het lastig om te vertellen wat hij onder Maurice Steijn en John van 't Schip heeft geleerd. De spits draaide persoonlijk een prima seizoen, maar als club kende Ajax veel sportieve tegenslagen.

Volgens Brobbey was het creëren van een teamgevoel lastig door de mindere resultaten. "Dit was sowieso een lastig seizoen met veel dingen rondom de club die ons geraakt hebben", vertelt Brobbey in gesprek met Ajax Life Magazine. "Het raakte mij het meest dat we op een gegeven moment achttiende kwamen te staan. Dat had niemand verwacht."

Met Steijn en Van 't Schip stonden er afgelopen seizoen twee verschillende trainers aan het roer bij Ajax. Brobbey vindt het lastig om te zeggen wat hij heeft geleerd van het duo. "Steijn was er maar een paar maanden. Ik vond hem een aardige man, maar ik kan niet zo snel iets noemen", zegt Brobbey, die desgevraagd ingaat op de wedstrijdbesprekingen van Steijn. "Hij wilde altijd dat we het heel compact hielden, waarbij we niet altijd druk hoefden te zetten, maar daarvoor de juiste momenten kozen."

"Zelf vind ik het wel lekker om die druk te zetten", is Brobbey vervolgens duidelijk over zijn eigen voorkeur. Eerder was dat wel het geval bij Ajax. "Onder Erik ten Hag was het vaak overal op het veld een tegen een en doordekken."

Onder van 't Schip klom Ajax van de achttiende naar de vijfde plaats, waardoor de Amsterdammers volgend seizoen actief zijn in Europees verband. "Hij moest ons oppeppen, omdat we op de achttiende plek stonden. Daar kun je niet blijven staan", aldus Brobbey. "Er kwam sowieso nieuwe energie toen hij instapte. Hij sprak veel met ons, zei wat hij verwachtte en gaf ons vertrouwen. Ik denk dat dat zijn grootste credit is."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: