Cubarsi, Garcia en Llorente niet in EK-selectie van Spanje

Definitieve EK-selectie Spanje: supertalent van Barça overleeft schifting niet

7 juni om 13:53
Laatste update: 7 juni om 13:57

Luis de la Fuente, de bondscoach van Spanje, heeft met drie spelers een slechtnieuwsgesprek gehad. Zowel Pau Cubarsí, Aleix García als Marcos Llorente hebben de laatste schifting niet overleefd en maken zodoende geen deel uit van de definitieve selectie voor het EK in Duitsland. 

De pas zeventienjarige Cubarsí brak dit seizoen door bij FC Barcelona. De centrale verdediger hield zich ondanks zijn jonge leeftijd ontzettend knap staande, en speelde ook al drie interlands voor Spanje. Hij werd dan ook opgenomen in de voorselectie, maar het EK komt voor hem nog te vroeg. Datzelfde geldt dus voor Girona-middenvelder García en Atlético Madrid-middenvelder Llorente. 

Nu de voltallige Spaanse selectie bekend is, is duidelijk dat niet Barcelona maar Real Sociedad de opvallende hofleverancier is. De Basken leveren doelman Álex Remiro, verdediger Robin Le Normand, middenvelders Martín Zubimendi en Mikel Merino én aanvaller Mikel Oyarzabal. 

EK-tegenstanders Spanje
Op zaterdag 15 juni begint de drievoudig EK-winnaar aan het eindtoernooi in Duitsland. Kroatië is dan de tegenstander. De andere landen in Groep B zijn Italië en Albanië. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: