Besiktas en Van Bronckhorst willen graag in zee met Ajax-aanvaller Berghuis

'Berghuis in Turkije gelinkt aan Ajax-exit: weerzien met oude bekende lonkt'

7 juni om 14:37
Laatste update: 7 juni om 15:54

Giovanni van Bronckhorst wil Steven Berghuis meenemen naar Besiktas, zo melden diverse Turkse media, waaronder Habertürk Spor. Een aantal daarvan spreekt zelfs al over een akkoord tussen de club en de 32-jarige linkspoot van Ajax

De vermeende interesse van Besiktas in Berghuis is niet nieuw. Afgelopen winter werd de middenvelder annex aanvaller, die in Amsterdam nog een contract heeft voor één jaar, al in verband gebracht met de Turkse topclub.

Toen kwam het niet van een transfer, maar destijds werd er wel al gemeld dat een nieuwe zomerse toenadering van Besiktas in het verschiet zou liggen. Die heeft nu plaatsgevonden, is de conclusie. De Amsterdammers zouden momenteel onderhandelen met de nieuwe werkgever van Besiktas, dat al op een jawoord van Berghuis zelf kan rekenen. 

Van Bronckhorst kent Berghuis goed. De twee werkten in het verleden samen bij Feyenoord. De Oranje-international leverde een aanzienlijk aandeel in de landstitel van de Rotterdammers in het seizoen 2026/17.  

Mocht Berghuis daadwerkelijk vertrekken bij Ajax, dan verschaffen de Amsterdammers zich daarmee behoorlijk wat financiële ademruimte. De linkspoot geldt in Amsterdam immers als een grootverdiener. Hij zou zo'n 4 miljoen euro per jaar verdienen.

Hummels
Naast Berghuis zou Van Bronckhorst zich ook graag willen versterken met Mats Hummels, die vorige week zaterdag met Borussia Dortmund nog de Champions League-finale verloor van Real Madrid. De ervaren Duitse centrumverdediger heeft bij Die Borussen een aflopend contract, en is deze zomer dus vrij om te gaan en staan waar hij wil.