Topclubs melden zich elke dag voor Ajax-spits Brobbey

'Bijna dagelijks topclubs op de stoep voor Brobbey, Ajax blijft vastberaden'

7 juni om 14:21

Brian Brobbey ligt extreem goed in de markt, aldus De Telegraaf. De krant meldt vrijdagmiddag dat er elke dag wel een Europese topclub aanklopt voor de Ajax-spits. Het antwoordt van de Amsterdammers is echter steevast hetzelfde: 'nee'. 

Brobbey heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. De spits maakte achttien Eredivisie-doelpunten voor Ajax, en verdiende daarmee een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Zijn prestaties zijn op z'n zachtst gezegd niet onopgemerkt gebleven. 'Bijna dagelijks meldt zich in Amsterdam een Europese grootmacht voor het 22-jarige toptalent, maar het antwoord van de club is steevast 'nee'', aldus De Telegraaf. 

Mocht Brobbey bij Ajax blijven, iets waar de Amsterdammers dus vol op inzetten, dan krijgt hij na de zomer mogelijk gezelschap van Wout Weghorst. De Amsterdammers zien de lange Oranje-spits graag komen. Brobbey zou in dat scenario wel gewoon de eerste spits van Ajax blijven, of een aanvalsduo gaan vormen Weghorst, die ook begeerd wordt door FC Twente. 

Hoewel de Amsterdammers voornemens zijn om Brobbey koste wat kost te behouden, weet de clubleiding ook dat niet elk bod afgewezen kan worden. In het geval dat Brobbey een sterk EK speelt, zou zijn transferwaarde zomaar eens omhoog kunnen schieten. 'Is Brobbey op het EK trefzeker, dan valt niet uit te sluiten dat er Antony-achtige bedragen – de Braziliaanse aanvaller ging voor 100 miljoen euro naar Manchester United – worden geboden en Ajax die vanzelfsprekend niet kan weigeren', schetst de krant. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: