Oranje-camping failliet verklaard: 'De hype rondom Oranje is een beetje weg'

Oranje-camping failliet verklaard: 'De hype rondom Oranje is een beetje weg'

7 juni om 16:26

Oranje Camping BV, het bedrijf achter de Camping van Oranje, is failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Eerder werd al duidelijk dat de organisatie van de Oranje-campings in Duitsland toch niet doorging.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Camping van Oranje in Hamburg, Leipzig en Berlijn opgezet zou worden. Dat zijn de drie steden waarin het Nederlands elftal zijn eerste drie groepswedstrijden van het EK speelt. In alle steden waren echter problemen met het verkrijgen van vergunningen, terwijl er ook sprake was van een gebrek aan belangstelling onder de Oranje-fans. Nadat de campingplannen al geannuleerd werden, is Oranje Camping BV nu ook failliet verklaard.

Een woordvoerder van het bedrijf wil tegenover de NOS niet zeggen hoeveel mensen zich hadden aangemeld voor de camping. "Maar ook dat was minder dan verwacht. Misschien speelt het slechte weer van de laatste tijd mee. Maar dat is gissen." Theo Pouw, de oprichter van de Supportersclub Oranje, denkt dat het gebrek aan belangstelling geen toeval is. "De hype rond Oranje is een beetje weg de laatste jaren. En supporters zijn individualistischer geworden. In 1998 gingen we met tientallen bussen richting Frankrijk, nu gaat iedereen met eigen vervoer."

De organisatie van de Camping van Oranje heeft toegezegd dat alle mensen die wel al hadden geboekt, hun geld en reserveringskosten terugkrijgen. Met een door de rechter aangestelde curator zal ook onderzocht worden wat leveranciers terugkrijgen.