'Newcastle wil Minteh verkopen na Feyenoord-tijd'

'Feyenoord ziet Minteh niet terug: Slot hoort vraagprijs van 45 miljoen'

7 juni om 23:16

De kans is bijzonder klein dat Yankuba Minteh volgend seizoen nog bij Feyenoord speelt. De Rotterdammers huurden hem dit seizoen van Newcastle United, dat met tegenzin overweegt om de negentienjarige vleugelaanvaller te verkopen. Dat meldt The Telegraph.

Minteh maakte de nodige indruk bij Feyenoord, waarvoor hij in 37 officiële duels elf keer scoorde en zes assists gaf. Newcastle onderschrijft de potentie van de Gambiaanse international, maar moet alle zeilen bijzetten om aan de financiële regels van de Premier League te voldoen. Een lucratieve transfer van Minteh kan uitkomst bieden voor The Magpies.

Volgens The Telegraph toont onder meer Liverpool interesse. De nieuwe trainer Arne Slot kent Minteh logischerwijs goed en denkt dat hij kan uitgroeien tot één van de beste jonge aanvallers in Europa. Ook vanuit Duitsland en Italië is er belangstelling voor de dribbelaar. Daardoor overweegt Newcastle hem nu met enige tegenzin te verkopen. De club verwacht dat hij liefst 45 miljoen euro kan opbrengen.

Een jaar geleden werd Minteh voor ongeveer acht miljoen euro overgenomen van Odense BK. Newcastle stalde hem vervolgens bij Feyenoord om ervaring op te doen en zich verder te ontwikkelen. Die keuze pakt dus uitstekend uit. Als The Magpies geen moeite hadden met de financiële regels, zouden ze hem het liefst hebben behouden. Nu lijkt hij echter geld op te moeten leveren, ook zodat de club zich zelf kan roeren op de transfermarkt.

Opvallend genoeg ligt de prioriteit van Newcastle bij een nieuwe rechtsbuiten, maar een speler voor het heden geniet nu de voorkeur boven een speler voor de toekomst als Minteh. Jarrod Bowen (West Ham United), Michael Olise (Crystal Palace) en Nico Williams (Athletic Bilbao) zijn de droomkandidaten.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: