'Ik wil altijd laten zien wat ik waard ben, doe ik niet speciaal voor Koeman'

'Ik wil altijd laten zien wat ik waard ben, doe ik niet speciaal voor Koeman'

8 juni om 07:15

Georginio Wijnaldum voelt zich fit en wil bij Oranje graag laten zien hoe goed hij nog is. De middenvelder, die tegenwoordig vaker kritiek krijgt dan eerst, benadrukt ook dat hij niet iedereen tevreden kan stellen tijdens zijn loopbaan.

In gesprek met het Algemeen Dagblad wordt Wijnaldum nogmaals gevraagd naar Saudi-Arabië. Sinds hij in dat land voetbalt, lijkt hij aan populariteit in te hebben geboet. "Maar wat kan of kon ik daaraan doen?", vraagt Wijnaldum zich hardop af. "Je kunt tijdens een voetbalcarrière niet iedereen tevredenstellen. De een is blij met keuzes die je maakt en de ander niet. Nogmaals, PSG vroeg 10 miljoen voor mij en ik zou heel veel salaris moeten inleveren, dus was de stap Feyenoord niet mogelijk. Of ik had echt heel veel moeten inleveren en dat wilde ik op dat moment niet. En voetballen in Saoedi-Arabië, daar mag iedereen iets van vinden."

"De beleving rond wedstrijden is natuurlijk anders dan in de Premier League of de Serie A, maar de wedstrijden zijn vaak van een behoorlijk niveau, hoor. Het is niet meer zo dat als je de stap naar zo’n competitie zet, het meteen voorbij is met je interlandloopbaan. Ik denk op het veld soms: dit is echt kwaliteit, hoor", vervolgt Wijnaldum, die zichzelf nog altijd fris voelt. "Ik ben in elk geval fit. Ik merkte, toen ik aansloot bij Oranje, dat ik het hogere tempo snel weer oppakte. Nee, ik ben niet 'Liverpool-fit' als je het echt wilt vergelijken. Dat is anders. In mijn laatste seizoen speelde ik daar 69 wedstrijden. Maar dan ben je in juni niet zo fris meer. Dat is nu anders. Ik ben fris."

Wijnaldum is dan ook vastberaden om te laten zien wat hij waard is. "Als voetballer wil je altijd laten zien hoe goed je nog bent. Dat doe ik niet speciaal voor bondscoach Ronald Koeman, die mij weer bij de selectie heeft gehaald. En al helemaal niet om mensen hun ongelijk aan te tonen. Het is gewoon fijn om hier te zijn. Ik vind dit Oranje echt één team. Ja, meer nog dan vroeger."