De Zeeuw wijst Frimpong als speler met meeste 'Oranje-DNA' aan

De Zeeuw wijst speler met meeste 'Oranje-DNA' aan: 'Heel goed laten zien'

8 juni om 07:36

Demy de Zeeuw is gecharmeerd van Jeremie Frimpong. De voormalig middenvelder vindt dat de verdediger zelfs het meest het 'Oranje-DNA' in zijn spel heeft zitten, zo vertelt hij bij De Oranjezomer.

In de studio krijgt De Zeeuw, die zelf tot 27 interlands kwam, de vraag wat voor hem het Oranje-DNA inhoudt. "Altijd met durf spelen. Als je Frimpong ziet, of Memphis in 2014: dat is niet nadenken en gewoon doen. Dat is wel echt iets Nederlands, denk ik. Wij vinden onszelf altijd de beste en daar gedragen we ons ook naar. Ik denk dat dat wel typisch iets is voor Oranje. We denken altijd dat we wereld- of Europees kampioen worden. En uiteindelijk stranden we vaak."

Als De Zeeuw moet zeggen wie in de huidige selectie het Oranje-DNA het meest heeft, noemt de oud-middenvelder Frimpong opnieuw. "Als je de wedstrijd van gisteren (donderdag, tegen Canada, red.) ziet, dan is Frimpong wel degene van wie je echt zegt: oké, ga gewoon laten zien wat je kunt. Dat speelse, dat wil je eigenlijk hebben als Nederlander. Maar ook de drang om te presteren. Ik denk dat hij dat heel goed heeft laten zien."