Moris kiest oefenduel boven bruiloft broer

Oefenduel met België boven bruiloft broer: 'Een verscheurende keuze'

8 juni om 19:30

Het is voor Anthony Moris, doelman van Luxemburg, te hopen dat hij na zaterdagavond geen ruzie met zijn familie heeft. De keeper van Union Sint-Gillis verkiest een oefenwedstrijd tegen België boven de bruiloft van zijn broer.

België en Luxemburg trappen zaterdagavond om 20.00 uur af. Op dat moment vindt er in Luxemburg feest plaats, want de broer van Moris is getrouwd. "Ik mis zelfs de bruiloft van mijn broer", zegt de sluitpost, die benadrukt dat hij alles uit zijn loopbaan wil halen, tegen Het Laatste Nieuws. "Een verscheurende keuze. Maar… Ik heb besloten om toch te spelen. Enkel mijn vrouw en kinderen zullen aanwezig zijn. Zij wilden graag komen. De rest van de familie gaat wel naar de bruiloft."

Luxemburg gaat niet naar het EK in Duitsland. Moris denkt dat de opponent van zaterdag het ver kan schoppen op het eindtoernooi. "België heeft een goede mix. Doku, Lukebakio, De Bruyne… Maar wij zitten in een opwaartse spiraal. We hebben de kwaliteiten om iets neer te zetten. We willen competitief zijn."

Moris speelde in de nationale jeugdelftallen van België. Doordat een van zijn voorouders uit Luxemburg komt, mag hij voor het land uitkomen. Het duel met zijn 'thuisland' wil Moris niet missen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: