België en Spanje overtuigen, Kroatië verrast Portugal

België en Spanje overtuigen in aanloop naar EK, Kroatië verrast Portugal

8 juni om 23:19
Laatste update: 8 juni om 23:28

België, Denemarken en Spanje zetten allemaal een positief resultaat neer tijdens de laatste voorbereidingen op het EK 2024. Voor Portugal lijkt er nog wat werk aan de winkel. In Lissabon werd er verloren van EK-outsider Kroatië. VoetbalPrimeur maakt een overzicht van alle resultaten.

Portugal – Kroatië 1-2
Portugal wist de favorietenrol zaterdagavond (nog) niet te bezegelen. Aan de hand van Luka Modric ging een minstens gelijkwaardig Kroatië er met de overwinning vandoor. Een strafschop van de aanvoerder en een doelpunt van Ante Budimir deden de Portugezen de das om. Diogo Jota deed tussendoor nog wat terug.

Denemarken – Noorwegen 3-1
Denemarken liet tegen Noorwegen nog maar eens zien goed om te gaan met zijn kansen. Ondanks een balbezitpercentage van 'slechts' 39 procent, wisten de Denen het Noorwegen van Erling Haaland en Martin Ødegaard redelijk eenvoudig over de knie te leggen.

België – Luxemburg 3-0
Ook onze zuiderburen lijken klaar te zijn voor het EK in Duitsland. Tegen Luxemburg was Romelu Lukaku met twee doelpunten de gevierde man. Leandro Trossard deed in de eindfase nog een extra duid in het zakje. Verdedigend gaven de Belgen nul doelpogingen weg en zelf creëerden ze kansen aan de lopende band, waardoor de uitslag nog groter had kunnen uitpakken. Enig smetje op de wedstrijd is het uitvallen van Thomas Meunier. Al na zestien minuten moest de rechtsback de strijd staken. Hij dreigt het EK te gaan missen.

Spanje – Noord-Ierland 5-1
Spanje kwam al binnen twee minuten op achterstand, maar had voor de rest niets te vrezen van de Noord-Ieren. Een uitblinkende Pedri boog de achterstand op Mallorca hoogstpersoonlijk om naar een voorsprong. Ook Álvaro Morata, Fabian Ruiz en Mikel Oyarzabal zetten zichzelf op het scorebord.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: