Deschamps waakt voor Oranje

Deschamps op zijn hoede voor Oranje: 'Dat moeten we niet vergeten'

9 juni om 10:30

Didier Deschamps vindt dat Frankrijk niet de duidelijke favoriet is voor de onderlinge ontmoeting met het Nederlands elftal. De twee landen zijn in de groepsfase van het EK aan elkaar gekoppeld en de Franse bondscoach verwacht geen makkelijke wedstrijd.

Onder leiding van Deschamps is Frankrijk een angstgegner geworden voor Oranje. Van de acht ontmoetingen werden er zeven gewonnen door de Fransen. Bij het laatste duel in Parijs werd het zelfs 4-0. "Ja, maar we moeten niet vergeten dat bij de twee laatste ontmoetingen veel belangrijke spelers van Nederland afwezig waren. In Parijs wel vijf of zes, door blessures en ziekte", stelt Deschamps in een interview met De Telegraaf.

"Die wedstrijd ging het gemakkelijker voor ons, maar Nederland blijft een grote voetbalnatie", vervolgt Deschamps zijn verhaal. De Fransman wijst naar de individuele kwaliteiten. "Ze spelen voor de grootste clubs, al zijn ze niet allemaal altijd basisspeler. Omdat we zo vaak tegen elkaar spelen, kennen we elkaar erg goed."

In de groepsfase van het EK zitten Frankrijk en Nederland in een poule met Oostenrijk en Polen. "We realiseren ons dat we een lastige groep hebben met ook Oostenrijk, dat zeker onderschat wordt, en Polen, dat gewend is om op de grote toernooien te spelen", blikt Deschamps vooruit. "Ik moet op dit moment bezig zijn met onze eerste tegenstander Oostenrijk, maar ik realiseer me maar al te goed dat de tweede partij tegen Nederland is en dat we dan weer een goede prestatie nodig zullen hebben."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: