Memphis vertelt over pestverleden en schilderhobby

Memphis onthult pestverleden en vertelt over hobby naast muziek maken: 'Therapie'

9 juni om 15:08

Memphis Depay heeft in het programma Wij Houden van Oranje gesproken over zijn nieuwe hobby naast muziek maken. De aanvaller van het Nederlands elftal is fanatiek aan het schilderen geslagen.

De dertigjarige Memphis is een groot liefhebber van kunst en heeft ook een verzameling van schilderijen. Op een gegeven moment besloot hij om zelf ook de kwast op te pakken. "Heel random eigenlijk. Ik zat een keertje gewoon thuis en dacht: 'Ik heb zin om me op een andere manier te uiten'." Dus ik bestelde wat canvassen en begon gewoon te schilderen." Memphis zit op dit moment zonder club door zijn transfervrije vertrek bij Atlético Madrid.

Memphis laat ook een schilderij zien wat hij heeft gemaakt. De aanvaller heeft daarin een neus geschilderd en achter die beeltenis zit een diepere boodschap. "Vroeger werd ik altijd gepest omdat ik een grote neus had. Nu ben ik er echt trots op. Als je gaat googlen op wat het betekent, heeft het veel met karaktereigenschappen te maken. Dus ik vond het mooi om me zo te uiten."

Voor Memphis helpt het schilderen hem om helder te blijven en geeft het hem veel plezier. "Om creatief te zijn in mijn vrije tijd. Ik heb er plezier in. Je hebt veel vrije tijd als sporter en als je creatief bent, kan je daar gewoon lekker je tijd in stoppen. Het is een soort therapie voor me geworden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: