'Weghorst enthousiast over Ajax, denkt misschien eerste spits te kunnen worden'

'Weghorst enthousiast over Ajax, denkt misschien eerste spits te kunnen worden'

9 juni om 17:16
Laatste update: 9 juni om 17:55

Wout Weghorst wil de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey bij Ajax, zo weet Voetbal International. Als de spits naar Amsterdam gaat, wordt hij in principe gehaald als aanvaller achter Brian Brobbey. Weghorst hoopt echter op meer.

In een video-item van VI geeft clubwatcher Lentin Goodijk tekst en uitleg over de Ajax-interesse in Weghorst. "Weghorst hoeft misschien niet vreselijk duur te zijn, dat speelt een grote rol bij Ajax deze zomer. Ze vinden hem erg interessant, het speelt ook langer. Er is namelijk al eerder over en weer gepraat. Weghorst heeft er zelf ook wel oren naar. Het is zeker wel iets om in de gaten te houden, de komende weken."

"Ik verwacht wel dat Brian Brobbey gewoon blijft, net als Ajax dat doet. Hij zal dan misschien de eerste spits zijn, maar als je een Weghorst binnenhaalt die elke dag de concurrentiestrijd met hem aangaat, hem pusht tot het uiterste en wedstrijden eventueel als pinchhitter kan beslissen...", vervolgt Goodijk. "Dat is de rol waar Ajax hem heel interessant voor vindt."

Weghorst zelf lijkt in ieder geval niet op voorhand genoegen te nemen met een rol als tweede spits. "Je hoort wel vanuit bronnen rondom hem dat hij enthousiast is over deze uitdaging, zich ertoe in staat voelt om die strijd aan te gaan en misschien wel eerste spits denkt te kunnen worden. Die mentaliteit, zoekt Ajax.