Guardiola over Xavi en Barcelona-terugkeer

Guardiola reageert op eventuele Barça-terugkeer: 'We worden oud'

10 juni om 14:23

Pep Guardiola sluit een terugkeer bij FC Barcelona uit. De Spaanse succestrainer beleefde in Catalonië grote hoogtepunten en ziet de huidige situatie van de club met lede ogen aan. Xavi Hernández moest deze maand het veld ruimen en zag Hansi Flick zijn opvolger worden.

"Wat er is gebeurd met Xavi is niet mijn schuld. Ik kan er ook niets aan doen dat Xavi als trainer met mij werd vergeleken", steekt Guardiola van wal tegenover MARCA. Ook reageert hij stellig op een eventuele comeback van hemzelf bij Barça. "Die deur is gesloten, we worden oud. Ik wens de nieuwe trainer het allerbeste toe. Ik hoop dat hij de tijd en de steun krijgt om zijn werk te kunnen doen."

Ondertussen is Guardiola werkzaam bij Manchester City, waarvan verschillende spelers in verband worden gebracht met een (definitieve) overstap naar Camp Nou. Guardiola gaat in op twee spelers. "We zullen met Barcelona in ieder geval in gesprek gaan over de beste oplossing voor Cancelo en ons. Als Cancelo bij Barça wil blijven en beide clubs kunnen tot een akkoord komen, dan zal hij daar blijven."

Ook Bernardo Silva, die de laatste tijd steeds vaker aan Barça wordt gelinkt, passeert de revue. "Er gaan zoveel geruchten rond, maar wij zijn niet gebeld", is Guardiola duidelijk. "Geen enkele club heeft gebeld, dus Barcelona ook niet. Bernardo is een geweldige speler, ik hoop dat hij bij ons blijft."