'PSV wacht op knieval Barça voor Dest'

'PSV wacht op knieval Barça en wil Dest voor miljoenen minder kopen'

10 juni om 08:45

PSV blijft proberen om Sergiño Dest over te nemen van FC Barcelona. De Eindhovenaren hebben echter nog geen noemenswaardige progressie geboekt in de onderhandelingen met de Catalanen, meldt het Eindhovens Dagblad.

The Athletic meldde afgelopen week dat Barça behoorlijk met spelers als Dest in de maag zit. De 23-jarige vleugelverdediger neemt door zijn terugkeer weer een hap uit het salarisbudget, terwijl de La Liga-grootmacht al over de limiet is. Een vertrek van Dest zou de club weer een beetje lucht geven. 

Volgens het ED werkt PSV nog altijd aan de komst van de Amerikaanse international, maar is de situatie nu nog rustig. De Eredivisie-kampioen wil toeslaan zodra Barcelona een veer laat, schrijft de regionale krant. PSV is niet van plan om de koopoptie van elf miljoen euro te lichten, maar wil hem voor miljoenen minder kopen na zijn zware blessure die hem nog maanden aan de kant houdt. 

Als de transfersom lager uitvalt, geeft dat de Brabanders bovendien de ruimte om Dest financieel weer wat tegemoet te komen. Hij lijkt wel open te staan voor een langer verblijf in het Philips Stadion.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: