Real Madrid doet mee aan het WK voor clubs, meldt het na Ancelotti-interview

Real Madrid tikt Ancelotti op de vingers: 'Nemen gewoon deel aan het WK'

10 juni om 15:47
Laatste update: 10 juni om 15:51

Real Madrid neemt 'gewoon' deel aan het WK voor clubs in 2025. Dat bevestigt de club door middel van een officieel statement, uitgebracht nadat een interview met trainer Carlo Ancelotti veel stof deed opwaaien.

In een interview met de Italiaanse krant Il Giornale heeft Ancelotti gezegd dat Real Madrid niet gaat deelnemen aan het nieuwe WK voor clubs. "De FIFA kan dit vergeten. Spelers en clubs zullen niet zomaar deelnemen aan dit toernooi", stelde de Italiaan.

Nadat het interview veel rumoer opleverde, trekt Ancelotti zich wat terug. Via X laat de oefenmeester weten dat zijn woorden niet juist zijn geïnterpreteerd. De Italiaan noemt het spelen op een WK juist 'een geweldige kans' voor Real Madrid om voor grote titels te spelen.

Ook Real Madrid laat enkele uren na de publicatie van het beruchte interview van zich horen. Op de clubwebsite meldt De Koninklijke dat het niet deelnemen aan het WK nooit een thema is geweest bij de clubleiding. 'De club zal, zoals gepland, deelnemen aan de officiële competitie, die we met trots en het grootste enthousiasme tegemoet treden om zo onze miljoenen fans over de hele wereld opnieuw te laten dromen van een nieuwe titel', aldus de club.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: