Real Madrid doet niet mee aan WK voor clubs

Ancelotti stellig: 'Real Madrid doet niet mee aan het WK voor clubs'

10 juni om 10:17
Laatste update: 10 juni om 10:25

Carlo Ancelotti heeft in een interview met de Italiaanse krant Il Giornale gezegd dat Real Madrid niet zal deelnemen aan het nieuwe WK voor clubs. De trainer van De Koninklijke zegt dat de FIFA 'dit kan vergeten'. 

Vorig jaar presenteerde de FIFA de aanpassingen van het WK voor clubs. Om het toernooi financieel nog aantrekkelijker te maken voor clubs, werd het uitgebreid. Als meervoudig Champions League-winnaar in de laatste jaren was Real Madrid al verzekerd van een plek op het WK voor clubs, maar de club gaat volgens Ancelotti niet in op de uitnodiging van de FIFA.

"De FIFA kan dit vergeten, spelers en clubs zullen niet zomaar deelnemen aan dit toernooi", vertelt  de Italiaanse coach aan Il Giornale. "Eén wedstrijd van Real Madrid is meer waard dan twintig miljoen euro en de FIFA wil ons dit bedrag geven voor een volledig toernooi. Dat gaat dus niet gebeuren.”

De wereldvoetbalbond kwam met een mooi verhaal over hogere bedragen als premies, maar Real Madrid wordt niet overgehaald. "Net als wij, zullen andere clubs de uitnodiging weigeren", bevestigt Ancelotti.

Aan het komende WK voor clubs zouden 32 teams meedoen. Aan de vorige editie deden zeven clubs mee. Voor de editie in 2025 was het Europese deelnemersveld al volledig gevuld, maar nu lijkt het erop dat de FIFA op zoek moet gaan naar een nieuwe Europese deelnemer. Ajax miste op een haar na de kwalificatie voor het toernooi, terwijl Barcelona in Spanje net buiten de boot viel.