'Feyenoord verlengt met Sebaoui'

'Feyenoord verlengt contract van talent en geeft kans in voorbereiding'

10 juni om 17:23
Laatste update: 10 juni om 18:50

Feyenoord heeft afgelopen weekend een overeenkomst bereikt met Ilias Sebaoui. De 22-jarige Marokkaanse Belg zal zijn contract, dat tot medio 2025 loopt, openbreken en verlengen.

Sebaoui gaat zijn contract in Rotterdam met twee seizoenen verlengen, meldt 1908.nl. Het tot medio 2027 doorlopende contract bevat ook een optie voor een extra jaar. Het plan met Sebaoui is helder: de linksbuiten krijgt de kans om zich te bewijzen in Rotterdam. De linksbuiten speelde ooit het Royal Antwerp van de nieuwe clubtrainer Brian Priske zoek.

Dat betekent dat hij in ieder geval de voorbereiding mee gaat draaien, zodat hij zijn kwaliteiten kan bewijzen aan Priske. Mocht de aanvaller uiteindelijk toch tot een transfer komen, dan zal dit waarschijnlijk om weer verhuurperiode. De speler zelf zou in ieder geval hongerig genoeg zijn om zich in de schijnwerpers te spelen.

Sebaoui draaide op huurbasis bij FC Dordrecht een sterk seizoen. De club uit Zuid-Holland eindigde verrassend vierde in de Keuken Kampioen Divisie. De rechtsbenige linksbuiten was zelf goed voor elf goals en zeven assists bij FC Dordrecht. De club strandde in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie tegen FC Emmen. Ondertussen wordt hij door onder andere Go Ahead Eagles en Willem II begeerd, maar Feyenoord wil de speler eerst zelf aan het werk zien.