Hommeles bij Duitsland: Füllkrug en Rüdiger clashen

Duitsland in de ban van explosieve clash tussen Füllkrug en Rüdiger op training

10 juni om 18:46
Laatste update: 10 juni om 19:12

Hommeles in het trainingskamp van Duitsland: Niclas Füllkrug en Antonio Rüdiger zijn elkaar maandagmiddag in de haren gevlogen. Het incident vond plaats voor de ogen van 4.000 toeschouwers.

Op de maandagtraining van Die Mannschaft leek geen vuiltje aan de lucht, toen Füllkrug het geduw en getrek van Rüdiger opeens zat was. Na een fel duel was de spits van Borussia Dortmund zijn frustraties niet meer de baas en schold hij de verdediger van Real Madrid, die hem anderhalve week geleden van de Champions League-eindzege afhield, de huid vol.

"Fluit eens", schreeuwde Füllkrug naar 'trainingsarbiter' Mads Buttgereit, om vervolgens de confrontatie te zoeken met Rüdiger. De twee duwden elkaar en voordat er rake klappen konden vallen, kwam assistent-bondscoach Sandro Wagner tussenbeide. Füllkrug hervatte de training, Rüdiger moest rondjes lopen om tot bedaren te komen.

'Er zit veel vuur in deze ploeg', concludeert Sport Bild. 'Daar zou bondscoach Julian Nagelsmann eigenlijk wel blij mee moeten zijn, na zo'n vermoeiende eerste helft als tegen Griekenland (2-1 zege, red.).' Vermoedelijk roken Füllkrug en Rüdiger snel weer de vredespijp. Normaal gesproken kunnen de spits en verdediger het goed met elkaar vinden.

Duitsland opent het EK in eigen land vrijdagavond om 21.00 uur met een wedstrijd tegen Schotland in München.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: