Kraay adviseert Koeman last minute omzetting

Kraay adviseert Koeman last minute omzetting: 'Veerman op andere plek'

10 juni om 19:50

Als het aan Hans Kraay jr. ligt, past Ronald Koeman de opstelling van het Nederlands elftal op het laatste moment nog aan. Hij zou Joey Veerman en Tijjani Reijnders omwisselen.

Op papier staat Veerman aan de rechterkant van het middenvelder, terwijl Reijnders vanaf links komt - op de positie waar Frenkie de Jong normaliter staat. "Veerman en Reijnders moeten op een andere plek staan", oordeelt Kraay bij ESPN Vandaag. "Waarom? Veerman is beter op links.. Reijnders maakt het weinig uit, die kan overal spelen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

"Maar", vervolgt de ESPN-analist, "ik kan me voorstellen dat Koeman graag Veerman op de plek van Frenkie de Jong wil zien. Dat is toch links op het middenveld?" Kraay noemt Veerman een 'voetballende 6'. "En Reijnders is een loper."

Maandagavond speelt het Nederlands elftal tegen IJsland in De Kuip (aftrap 20.45 uur). Het is de uitzwaaiwedstrijd voor het EK in Duitsland, waar achtereenvolgens Polen (16 juni in Hamburg), Frankrijk (21 juni in Leipzig) en Oostenrijk (25 juni in Berlijn) wachten in de groepsfase.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Reijnders, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: