Van der Vaart ziet 'dramatisch' voorval bij Oranje: 'Zou bijna zeggen: einde EK'

Van der Vaart ziet 'dramatisch' voorval bij Oranje: 'Zou bijna zeggen: einde EK'

10 juni om 20:42

Rafael van der Vaart vreest dat er een streep door het EK van Teun Koopmeiners gaat, nu hij is uitgevallen in de warming-up van de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland. De middenvelder kampt met een kwetsuur aan zijn lies, waardoor Van der Vaart en Pierre van Hooijdonk problemen voorzien.

Koopmeiners zou eigenlijk gaan starten tegen IJsland, maar in de warming-up haakte hij af. Daardoor mag Jerdy Schouten beginnen tegen IJsland. "Ik vind het echt balen voor hem", begint Van der Vaart bij de NOS. "Dit zijn toch de wedstrijden die hij nodig heeft om echt te laten zien: ik heb dezelfde vorm als bij mijn club. Jammer."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Van der Vaart vreest dat Koopmeiners nu helemaal niet meer af zal reizen naar Duitsland. "Ik zou bijna zeggen: als je dit nu gebeurt, dan is het eigenlijk einde EK. Een verrekking in de lies kost je misschien een week tot tien dagen, maar bij een scheur is sowieso afgelopen. Het is sowieso dramatisch."

Van Hooijdonk constateert dat het er ook niet rooskleurig uitziet voor Koopmeiners. "Door de eerste wedstrijd kan een kruisje, toch? Ik ben geen dokter, maar toch een klein beetje", besluit de oud-spits.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: