Tegenvaller bij Oranje: Koopmeiners kan niet spelen

Tegenvaller bij Oranje: Koopmeiners kan niet spelen, Koeman wijst vervanger aan

10 juni om 20:34
Laatste update: 10 juni om 20:51

Teun Koopmeiners komt maandagavond tóch niet in actie tijdens de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal tegen IJsland. Door een blessure kan hij niet spelen. Jerdy Schouten is zijn vervanger.

Koopmeiners zou in De Kuip aan de aftrap verschijnen als meest vooruitgeschoven middenvelder, maar in de warming-up moest de uitblinker van Atalanta Bergamo afhaken. Het lijkt te gaan om een liesblessure.

Schouten is door bondscoach Ronald Koeman aangewezen als vervanger van Koopmeiners. Dat betekent dat Reijnders op de nummer 10-positie komt te spelen en Schouten samenspeelt met Joey Veerman, met wie hij dit seizoen kampioen werd bij PSV.

Koopmeiners meldde zich maandag in het trainingskamp van Oranje en leek een goede kans te maken op een basisplaats in de eerste EK-wedstrijd tegen Polen (aanstaande zondag). Hij sloot later aan, omdat hij nog een wedstrijd moest spelen in de Serie A.

In de poulefase van het toernooi in Duitsland wordt verder tegen Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni) gespeeld. De nummers één en twee uit iedere poule plus de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase.