Enorme zorgen Oranje-opponent Polen: na scorende spits valt ook Lewandowski uit

Grote zorgen voor Oranje-opponent Polen: ook Lewandowski valt geblesseerd uit

10 juni om 21:34
Laatste update: 10 juni om 21:39

Grote zorgen voor Oranje-opponent Polen: vedette Robert Lewandowski en spits Karol Swiderski zijn geblesseerd uitgevallen in de laatste wedstrijd voor het EK. Nadat Arkadiusz Milik enkele dagen geleden al een kwetsuur opliep, dreigt er een groot spitsenprobleem te onstaan voor bondscoach Michal Probierz.

Vrijdag raakte Milik in de voorlaatste oefenwedstrijd van Polen richting het EK geblesseerd, waardoor hij het EK in Duitsland mist. Drie dagen later, bij de generale van Polen voor het eindtoernooi, gaat het nog twee keer mis. Nadat het land na twaalf minuten op voorsprong kwam tegen Turkije door een goal van Swiderski, blesseerde diezelfde Swiderski zich tijdens het vieren van zijn treffer. De spits moest het veld daardoor met een kwetsuur verlaten.

Enkele minuten later werd het nog veel erger voor Polen. Nadat vedette Lewandowski een bal wegkopte, blesseerde hij zich ook. De doelpuntenmaker ging er direct bij zitten, waarna hij het veld in mineur verliet. In de komende uren en dagen zal er meer duidelijkheid moeten komen over ernst van de blessures van Lewandowski en Swiderski.

Feit is in ieder geval dat het treffen met Oranje in gevaar is voor de twee. Zondag speelt Polen namelijk al tegen het Nederlands elftal. Krzysztof Piątek en Adam Buksa zijn nu nog de enige twee pure nummers negen die Polen over heeft in de selectie.