Van Dijk ziet 'smetje' op dikke Oranje-zege: "Het doet wel pijn bij ons"

Van Dijk ziet 'smetje' op dikke Oranje-zege: "Het doet wel pijn bij ons"

10 juni om 22:51

Virgil van Dijk baalt van het uitvallen van Teun Koopmeiners in de warming-up, voor het duel met IJsland. De captain van Oranje vindt dat een smetje op de zege in de uitzwaaiwedstrijd.

In de warming-up kreeg Koopmeiners last van zijn lies, waardoor hij niet kon starten tegen IJsland. Van Dijk wil na de 4-0 zege in het laatste duel voor het EK dan ook niet spreken van een rimpelloze avond. "Nee, want volgens mij hebben we een blessure met Teun en dat is balen. Nee, ik heb verder geen idee. Hopelijk valt het mee, we zullen het zien. Het is wel een smetje op de avond, denk ik."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Van Dijk merkt dat het uitvallen van Koopmeiners wat met de groep doet. "Je zit bij de 26, wil het EK meemaken en spelen. We zeggen het vaak genoeg: deze groep is speciaal, we hebben echt een goede groep. Het doet wel pijn bij ons. Als het zo is dat hij helaas niet mee mag, moeten we daarop reageren. Maar goed, we zullen het zien."

Vervolgens krijgt Van Dijk de vraag of het hem verbaast hoe soepel het nu gaat bij Oranje. "Ja en nee. We hebben nu meer dan een week de tijd gehad om aan principes te werken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om hoe we het op het veld laten zien en dat is de laatste twee wedstrijden goed verlopen. Je hebt geen garanties, maar dit geeft natuurlijk een lekker gevoel om mee naar Duitsland te gaan."