Kraay noemt Taylor als Frenkie-vervanger

Koeman krijgt advies over vervanging van Frenkie: 'Is er maar één, dat is Taylor'

11 juni om 00:48

Volgens Hans Kraay junior is er maar één naam waar Ronald Koeman aan kan denken als vervanger van Frenkie de Jong in de selectie van Oranje: Kenneth Taylor. De verslaggever van ESPN benadrukt dat de middenvelder van Ajax zich geweldig heeft gerevancheerd dit seizoen.

Koeman maakte direct na het nieuws dat Frenkie het EK mist duidelijk dat er een vervanger opgeroepen wordt. Ook liet de bondscoach weten dat Quinten Timber en Marten de Roon nog altijd niet fit zijn. "Er is er maar een waar je aan kan denken", steekt Kraay jr. van wal. "Dat is Kenneth Taylor. Die heeft zich geweldig gerevancheerd. Al ligt hij op het strand nu in Ibiza of Dubai. Die komt terug en is fit."

Naast de blessure van Frenkie viel Teun Koopmeiners geblesseerd uit in de warming-up van het duel met IJsland (4-0). Volgens Koeman ziet ook die blessure er niet positief uit. "Op dit moment denk ik dat Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders met zijn drieën voor de twee controlerende posities vechten", vervolgt Kraay jr. "Dat is alle drie prima. Xavi Simons en Georginio Wijnaldum hebben we voor op tien en we hebben Ryan Gravenberch achter de hand. Dus ik denk dat Koeman op dit moment even niets doet."

Tot 24 uur voor de laatste wedstrijd kan Koeman een vervanger oproepen voor De Jong. Het is onbekend wanneer de bondscoach van Oranje meer duidelijkheid zal verschaffen.