Verwachte opstelling Oranje op EK

Verwachte opstelling Oranje op EK: De Vrij boven De Ligt, PSV-duo als motorblok

11 juni om 06:54

Het Nederlands elftal kan zich op gaan maken voor de eerste wedstrijd op het EK tegen Polen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft bondscoach Ronald Koeman de ideale basis wel in zijn hoofd.

Door het wegvallen van Frenkie de Jong en mogelijk Teun Koopmeiners moet de bondscoach wel even puzzelen op het middenveld. Het tweetal had normaal gesproken in de basis gestaan op 16 juni, weet het AD. Nu zullen Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders waarschijnlijk starten voor Oranje.

De defensie zal in ieder geval bestaan uit doelman Bart Verbruggen, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké. Rechts in het centrum lijkt Stefan de Vrij een streepje voor te hebben op Matthijs de Ligt. Op rechtsback valt Koeman toch weer terug op Denzel Dumfries. Daardoor valt Lutsharel Geertruida buiten de boot.

Memphis Depay is de grote blikvanger in de Oranje-aanval. Cody Gakpo maakt de meeste aanspraak op de positie van linksbuiten. Wie op rechts speelt is nog even de vraag, mogelijk Xavi Simons. Dan houdt Koeman met Donyell Malen en Jeremie Frimpong twee snelheidsduivels als invaller achter de hand.

De verwachte EK-opstelling van Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo