Potentiële redder Van de Kuit haakt af bij Vitesse

Potentiële redder haakt af: 'Ik zie het helemaal misgaan voor Vitesse'

11 juni om 08:12

Het noodlijdende Vitesse hoeft niet langer te rekenen op een overname door Michael van de Kuit. De eigenaar van stadion Gelredome mengt zich niet in de biedingsronde, die de Arnhemse club voor deze week heeft uitgeschreven. Dat meldt De Gelderlander.

Van de Kuit weigert in 'een financieel drama te stappen'. "Vitesse heeft de kans gehad, maar er niets mee gedaan. Ik heb er tabak van", verklaart de vastgoedondernemer in de regionale krant. "Partijen kunnen nu een bod uitbrengen op Vitesse, maar er is geen financieel onderzoek naar de club mogelijk. Of een achtergrondanalyse. Dat is geen zakendoen."

Volgens de stadioneigenaar moet Vitesse nog veel steviger in de uitgaven snijden. "Vitesse is een bedrijf dat tegen een faillissement vecht en dat tegelijkertijd wordt belast met allemaal bestuurders met forse salarissen. Als zakenman zie ik dit helemaal misgaan. Er liggen enorme schulden én dan komen er nog tekorten voor de komende seizoenen bij. Van 6 miljoen per jaar. Financieel is de club dan dus kapot."

Eerder gaf met Maasbert Schouten al een andere ondernemer aan geen interesse meer te hebben. De Arnhemmers moeten de pijlen daardoor op het buitenland richten, maar ook over de grens is scepsis. 'De financiële problemen, met schuldenlast en grote tekorten, schrikt partijen af. Het is maar de vraag of de WHOA-procedure voor kwijtschelding van schulden doorgang vindt', schrijft de Gelderlander.

Het plan van aanpak van Vitesse wordt door insiders bovendien als 'zeer amateuristisch' bestempeld. Het ontbreekt aan een uitgewerkt plan om de financiële crisis te bezweren. Ook lijkt de club een te grote broek aan te trekken in de Keuken Kampioen Divisie, met onder meer een spelersbudget van vier miljoen euro.

Vitesse geeft geïnteresseerde investeerders tot woensdag om een bod uit te brengen. De voor zijn voortbestaan vechtende club heeft tot 17 juni om een sluitende begroting in te dienen bij de KNVB.