Van der Vaart reageert op interview Simons

Van der Vaart ergert zich tijdens Simons-interview: 'Daar word ik beetje moe van'

11 juni om 09:22
Laatste update: 11 juni om 09:22

Rafael van der Vaart zag Xavi Simons een goed interview geven na afloop van de uitzwaaiwedstrijd van Oranje tegen IJsland. Er werd met 4-0 gewonnen en Simons wist zijn eerste doelpunt te maken voor de nationale ploeg. 

Voor de camera van de NOS werd Simons na afloop gevraagd of hij verwachtte in de basis te staan op het EK. De jongeling heeft bij het Nederlands elftal van Jeremie Frimpong. "Hoezo concurrent? Het is gewoon een teamgenoot", reageerde Simons. "Ik geniet ook van hem. Hij heeft een uitstekend seizoen gehad bij Leverkusen en ik bij Leipzig. Hij is mijn vriend, ik ben blij voor hem. Hij heeft ook zijn eerste goal en zijn eerste assist. Dat is belangrijk. We moeten geen concurrentie creëren. Hij is ook gewoon een teamgenoot die ook daar speelt en dat is het beste voor het team."

Van der Vaart vindt dat Simons een goed antwoord gaf op de vraag. "Ik word ook wel een beetje moe van die vragen om een soort van frictie te creëren", aldus de analist. "Misschien moet het wel als journalist hoor, ik heb daar geen verstand van."

De oud-voetballer is van mening dat je het als speler een ander niet hoeft te misgunnen. "Dat gevoel wordt altijd een beetje gegeven. Natuurlijk wil je altijd spelen en als hij goed is dan speelt hij", legt Van der Vaart uit. "Vandaag scoort hij en hij had wel kunnen zeggen dat hij daar blij mee is, vind ik. Voor de rest mag het wel een beetje beter natuurlijk."