Bruggink geeft update over Weghorst

Bruggink reageert op Weghorst-geruchten: 'Wij laten ons niet gek maken'

11 juni om 10:17

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, maakt zich geen druk om de speculaties over de toekomst van Wout Weghorst. De spits wordt al langere tijd gelinkt aan een terugkeer naar Enschede, maar er zijn ook andere clubs geïnteresseerd in de spits, waaronder Ajax.

"Ik hoor alle geruchten en speculaties ook, maar wij laten ons niet gek maken en maken ons er niet zo druk om", reageert Bruggink in een interview met Tubantia. "Eerlijk gezegd ben ik er superrelaxed onder. Wij hebben nog steeds een heel goed contact met Wout en zijn zaakwaarnemer (Simon Cziommer, red.). De situatie is nog steeds onveranderd."

Door Bruggink worden er op korte termijn geen grote veranderingen verwacht bij FC Twente. "De hele markt ligt stil, iedereen kijkt naar het EK. Pas daarna zal het geweld losbarsten", aldus de oud-voetballer. "Er wordt door zaakwaarnemers heel veel geïnformeerd naar onze spelers, maar concreet heeft zich nog niemand gemeld bij de club."

Volgens Bruggink zit FC Twente op dit moment goed qua selectiebreedte. Hij wil naast een centrumspits nog wel een extra optie hebben op de linkerflank. Of er verder nog nieuwe spelers worden aangetrokken, hangt af van mogelijke uitgaande transfers. "We hebben ook nog talenten die we de ruimte willen geven."