Dumfries en Frimpong strijden om EK-plek

Dumfries en Frimpong zorgen voor discussie: 'Hij heeft zich altijd bewezen'

11 juni om 12:08

Ronald Koeman kampt met een gigantisch luxeprobleem in Oranje. Zowel Jeremie Frimpong als Denzel Dumfries maakt aanspraak op een basisplaats tijdens het EK, zo is de conclusie bij Rondo. De analisten hebben echter wel een voorkeur.

Dumfries is al jaren een sterkhouder in het Nederlands elftal, maar Frimpong klopt ook hard op de deur. Het is echter de vraag of ze samen kunnen spelen. "Het is een probleem", zegt Marco van Basten met een kwinkslag. "Je kunt ook te veel keuze hebben", grapt Ronald Waterreus. "Als je ze niet alle twee wil opstellen, misschien omdat je dan wat kwetsbaar wordt, dan ga je één van de twee heel erg teleurstellen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Frimpong afgelopen donderdag en Dumfries was maandag heel nadrukkelijk aanwezig, zoals hij bijna altijd in Oranje speelt", gaat de oud-doelman verder. "Het is toch lekker als je mensen achterin hebt, die dan zoveel druk bij de tegenstander kan leggen. Geen enkele ploeg vindt het leuk als je twee van die mensen hebt die de hele tijd naar voren stormen."

Khalid Boulahrouz is ook bang dat Dumfries en Frimpong elkaar in de weg lopen als ze allebei spelen. De oud-verdediger neigt naar de Inter-back op het EK. "Hij heeft altijd bewezen dat hij heel gevaarlijk kan zijn." Daar is Waterreus het mee eens, maar Gerald Vanenburg vindt dat Frimpong juist technisch meer inbreng heeft.