Vorm ziet belangrijke rol voor Bijlow

'Daar kan Bijlow aan bijdragen, zijn aandeel in het succes net zo groot'

11 juni om 14:28

Michel Vorm ziet een belangrijke rol weggelegd voor reservekeeper Justin Bijlow tijdens het EK. Mede door veel blessureleed fungeert de Feyenoord-goalie als derde doelman tijdens het eindtoernooi, maar hij kan van cruciaal belang zijn in het teamproces.

"Justin is pas 26", begint Vorm zijn uitleg aan ESPN. "Hij heeft nog genoeg jaren voor zich. Dit is allemaal mooi meegenomen ervaring. Natuurlijk baal je dat je niet speelt, maar je kan niks veranderen aan de blessures en de situatie. Het is zonde om een eindtoernooi lang te balen, je moet ervan genieten."

Volgens Vorm kan een goede sfeer binnen de spelersgroep een doorslaggevende factor zijn tijdens een eindtoernooi. "Daar kan Justin aan bijdragen, als hij een schakel is in die goede sfeer, is zijn aandeel in het succes net zo groot", aldus de oud-doelman.

Vorm ziet dat het opbouwen van een band in korte tijd als een grote uitdaging. "Dat is veel moeilijker geworden door social media", legt hij uit. "Constant afleiding en beïnvloeding van dat ding. Media, agenten en anderen van buitenaf, ze staan nu in constant contact met de groep. Dat was eerst veel minder en zorgt alleen maar voor afleiding. Al die jongens lezen wat er op social media over ze wordt geschreven."