Reijnders slaat aanbod Indonesische voetbalbond af

Reijnders slaat Indonesisch aanbod af: 'Maar ik wist dat het wél haalbaar was'

11 juni om 15:13
Laatste update: 11 juni om 16:41

Tijjani Reijnders heeft een aanbod van de Indonesische voetbalbond afgeslagen. Op 21-jarige leeftijd werd de middenvelder gevraagd om te spelen voor dat land, maar hij had vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. 

Als speler van Jong AZ kreeg Reijnders het voorstel van de Indonesische voetbalbond. "Waarom zou ik dat niet doen, vroeg men", blikt Reijnders terug in gesprek met De Telegraaf. "Ik was al 21 en zou het Nederlands elftal toch niet meer halen, dacht Indonesië. Maar ik wist gewoon dat het wél haalbaar was."

Op zijn 25ste behoort Reijnders nu tot de selectie van het Nederlands elftal voor het komende EK. De kans is groot dat hij aan de aftrap zal staan in het openingsduel met Polen. "Ik kan niet wachten. Op het moment dat de competitie was beslist, richtte ik de focus al op het EK", vertelt de middenvelder. "Door nóg meer op te letten tijdens wedstrijden, want hoe vaak zie je niet dat spelers vlak voor een toernooi geblesseerd raken? Ik ben echt wat zuiniger op mezelf geweest."

Ten slotte heeft Reijnders een waarschuwing voor de andere deelnemende landen. "We zijn misschien geen favoriet om Europees kampioen te worden, maar andere landen zullen echt rekening met ons moeten houden."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: