Bij PSV genoemde Debast kondigt transfer aan: 'Voor mij de juiste stap'

Bij PSV genoemde Debast kondigt transfer aan: 'Voor mij de juiste stap'

11 juni om 17:35

Zeno Debast is volgend seizoen speler van Sporting Portugal, zo maakt hij bekend in gesprek met Het Laatste Nieuws. De transfer van de verdediger, die een jaar geleden nog in beeld was bij PSV, wordt over een maand beklonken.

In gesprek met Het Laatste Nieuws kondigt Debast zijn transfer aan. "Ik heb beslist om volgend seizoen voor Sporting Club De Portugal uit te komen. Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities."

Debast gaat naar verluidt een contract voor vijf jaar ondertekenen, met een afkoopclausule van tachtig miljoen euro. Het lijkt erop dat RSC Anderlecht een transfersom van rond de twintig miljoen euro ontvangt, al stelt Het Nieuwsblad dat de clubs nog altijd nog niet helemaal tot een akkoord zijn gekomen.

Vorige zomer aasde PSV nog op de komst van de twintigjarige Belg. Debast bleek uiteindelijk echter te duur voor PSV, waardoor hij bij Anderlecht bleef. Nu kiest hij dus voor Sporting. "Volgend seizoen spelen we Champions League en doen we opnieuw een gooi naar de landstitel. Ook de gesprekken met kampioenenmaker Ruben Amorim hebben mij helemaal over de streep getrokken", zegt hij.