De Leeuw (37) blijft ondanks Willem II-promotie in KKD: 'We zijn zeer blij'

Geen Eredivisie, maar opnieuw KKD voor De Leeuw (37): 'We zijn zeer blij'

11 juni om 18:14

Michael de Leeuw gaat niet met Willem II de Eredivisie in. De 37-jarige aanvaller verlaat Tilburg transfervrij voor SC Cambuur, waar hij voor één seizoen getekend heeft. Dat maken beide clubs bekend.

Dinsdag wordt de transfer van De Leeuw wereldkundig. De spits annex aanvallende middenvelder werd afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met Willem II, maar moest het zelf voornamelijk met invalbeurten doen. Nu kiest De Leeuw er dus voor om op het tweede niveau actief te blijven, met SC Cambuur.

"Michael heeft een indrukwekkende staat van dienst en kan met zijn ervaring binnen en buiten de lijnen belangrijk zijn", reageert technisch manager Lars Lambooij op de komst van De Leeuw. "Hij is overtuigd van ons project en zal daar met zijn aanvallende kwaliteiten, routine en leiderschap een bijdrage aan leveren. We zijn dan ook zeer blij dat hij voor ons gekozen heeft."

Voor De Leeuw wordt het de zevende club waar hij voor uit gaat komen in zijn loopbaan. De in Goirle geboren routinier begon zijn profloopbaan bij SC Veendam en kwam later terecht bij De Graafschap, FC Groningen, Chigaco Fire, FC Emmen, opnieuw FC Groningen en Willem II.