'Contractdetails lekken uit: Belgische goalie gaat tien miljoen netto verdienen'

'Contractdetails lekken uit: Belgische goalie gaat tien miljoen netto verdienen'

11 juni om 19:53

Het salaris dat Koen Casteels zal opstrijken bij het Saudische Al-Qadsiah ligt op straat. Naar verluidt gaat de Belgische doelman op jaarbasis een kleine tien miljoen euro netto verdienen.

Maandag werd bekend dat Casteels volgend seizoen aan de slag gaat bij Al-Qadsiah. De club promoveerde in de afgelopen voetbaljaargang naar het hoogste niveau in Saudi-Arabië. Door het lokale Al-Riyadiya ligt het salaris van Casteels nu ook op straat: in het Midden-Oosten gaat de goalie bijna tien miljoen euro netto verdienen.

Naar verluidt gaat Casteels daarmee zijn landgenoot en mede-doelman Thibaut Courtois voorbij op het gebied van salaris. Volgens La Dernière Heure strijkt de goalie van Real Madrid 7,2 miljoen euro netto per jaar op. In het Belgische team verdienen alleen Kevin De Bruyne (13,3 miljoen) en Yannick Carrasco (12,7 miljoen) meer bij hun clubs dan Casteels.

Op het EK zal Casteel het Belgische doel verdedigen. Courtois is namelijk niet van de partij, doordat hij overhoop ligt met bondscoach Domenico Tedesco. Op maandag 17 juni spelen De Rode Duivels hun eerste groepswedstrijd, tegen Slowakije. Later volgen er ook nog groepsduels met Roemenië en Oekraïne.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: