Lamine Yamal maakt huiswerk tijdens het EK

Supertalent duikt tijdens EK de studiebanken in: 'Ik heb mijn huiswerk meegenomen'

11 juni om 21:18

Het Spaanse supertalent Lamine Yamal zal tussen de EK-wedstrijden door af en toe de schoolbanken in moeten duiken. De zestienjarige aanvaller vertelt in een interview met AS dat hij ook op het eindtoernooi in Duitsland 'gewoon' zijn huiswerk gaat maken. 

De contrasten in het leven van Yamal zijn gigantisch. Afgelopen zaterdag gaf de vleugelspeler van FC Barcelona nog twee assists tijdens het oefenduel met Noord-Ierland (5-1), om de dag erna netjes zijn huiswerk te maken in hotel waar de Spaanse nationale ploeg bivakkeerde. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Spanje

  • logo

    Engeland

"Ik heb mijn huiswerk meegenomen omdat ik in het 4e jaar van de ESO (middelbare school in Spanje, red.) zit", vertelt Yamal, die zijn lessen vanachter zijn laptop moet volgen. "Ik hoop dat de leraar met niet al teveel in de gaten zal houden", besluit hij met een lach.

Dat laatste zal een lastig verhaal worden. De kans dat Yamal komende zaterdag tegen Kroatië in de basis start en daarmee vol in de spotlights staat, wordt in Spanje groot geacht. De andere twee landen in de groep van Spanje zijn Italië en Albanië. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: